Женени от пръв поглед

Възможно ли е това?

Лилия Илиева 02 March 2015

Радослава и Румен Карамихалеви - мачмейкинг-консултанти на предаването "Женени от пръв поглед"

По Нова телевизия стартира съвършено ново за българския ефир предаване. Всяка вторник вечер ще бъдем свидетели на интересен социален експеримент. Трима мъже и три жени се виждат за първи път в Ритуалната зала, женят се веднага след запознанството си и заживяват заедно. Участниците в „Женени от пръв поглед“ нямат право да избират партньора си. Те са се доверили на мачмейкинг специалисти, сексолог, психолог и духовен наставник.

Радослава и Румен Карамихалеви от клуб за запознанства ClubR, които консултират формата, ни разказват повече за „Женени от пръв поглед“, принципите на партньорството и за все по-набиращия скорост начин за избиране на подходящ партньор.

Как избрахте телевизионните герои в „Женени от пръв поглед“?

Радослава: По три групи критерии, с които се съобразяваме и в работата ни в нашия клуб. Първо и второ, физическа и психологическата съвместимост. И трето, споделяне на общи ценности. В това се препъват повечето бракове и често е причина за разпадането им в първите пет години. Споделянето на общи ценности трудно се определя от пръв поглед, особено когато човек е влюбен. Хормоните бушуват и другото е без значение.

Предимство на кандидатите на кастинга беше високата им мотивация да имат семейство – най-важното условие за качествена връзка. Така човек е готов да види най-доброто в партньора си, да му даде шансове, да бъде толерантен. От общо 1000 явили се предварително, на финална селекция останаха 30. Те приеха да ни се доверят и да се оженят за човека, който ние преценим като най-подходящ за тях. Всички експерти избрахме шестимата участници във формата, като някои си съвпадаха чак до дребни детайли. И трите ни двойки са на възраст малко под или малко над тридесетте. И все още нямат скептицизма на хора, преживели много неуспешни опити за връзки.

Вие двамата как се срещнахте?

Радослава: Румен е съученик на сестра ми от гимназията. Беше един от готините батковци, 4 години по-голям от мен и изобщо не ме е отразявал тогава. А аз го помня много добре. Всички негови съученици, с които съм се движела в обща компания, говореха хубави неща за него. Срещнах го след два неуспешни брака, след които много съм мислела къде греша. И като се запознахме, си беше точно да обичаш с отворени очи. Аз не исках да се влюбя на сляпо, защото се оказа, че при мен това не работи. Исках да срещна човек, за когото знам, че е готин, свестен и че мога да му се доверя.

Румен: Аз бях разведен след 20 години брак, с двама сина. Бях преуспял, с международна кариера в глобална корпорация. След развода се стегнах и отслабнах 25 кг. за три месеца. Направих си списък на нещата, които искам и първото беше да не живея сам. Последва списък с това, какво търся в бъдещата ми партньорка.

Колко подредено!

Радослава: Да, той е такъв – рационален и подреден.

Румен: И много „твърдолинеен“ на тема честност и етика. Като видях, че Радослава е това, което търся, дадох газ. Тя беше свикнала да е водеща във връзките си, но разбра, че има и такива мъже, които могат да поемат нещата здраво в ръцете си.

Радослава: Бях живяла сама от 4-5 години след втория ми развод. Имах подобна пауза и след първия. В такива моменти се научаваш да бъдеш и мъж, и жена едновременно. Сменях акумулатори, гуми, поправях контакти. Много съм искала да имам до себе си силен мъж в 100 %-товия смисъл на думата и аз да си поема моята женска част от семейството. Но не е лесно да вземеш друго място в пространството.

Румен: 2-3 месеца след началото на връзката ни й предложих да поживеем заедно, за да разберем дали ще става нещо или не. След още няколко месеца й предложих да се оженим.

следваща страница »
8 КОМЕНТАРА
8
Галина
01 April 2015, 17:47

*Витомир Съръиванов

7
Галина
01 April 2015, 17:46

Щом Виктор Съриванов е намесен си представете за каква пародия става въпрос. Не вярвам някой нормален да иска да участва в такова предаване. Явно всичко е за пари...

6
Бай Пешо
22 March 2015, 19:50

Аз пък съм отворен за нови идеи. Време е за промяна, време е за оттласкване от задънената улица.

5
асен
22 March 2015, 00:40

вие се ебавате с хората как не вие срам няма да го гледам това измислено предаване цел да не се изгуби българското нали човек трябав да има избор за половинка ако не се правят деца наицята ще загине и без това монго избягаха в чужбина

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР