Убийство във висшето общество

Или защо селфито няма смисъл (от поредицата „Инспектор Резов решава“)

по случая работи Ана Имамбелиева 10 May 2015

Репортаж от най-голямото светско парти на сезона, в който ще откриете бляскави личности, фатални случки и ще стигнете до извода, че селфитата са напълно безполезни в криминологията

Веднага повикаха инспектор Резов. Само той можеше да разгадае зловещото убийство на холивудската знаменитост Трейси Батман, прободена с пергел в сърцето в разгара на най-голямото светско парти на сезона. Престъплението се беше случило буквално преди час.

В началото на лятото светската лъвица Николета по традиция събираше най-лъскавите личности за откриването на новия парти сезон. Нови рокли, нови татуировки, нови любовници – придобивките трябваше да бъдат отпразнувани подобаващо с мое шандон и японско уиски. Но тази година имаше и истински голяма изненада – на партито щеше да дойде и холивудската актриса Трейси Батман, която снимаше у нас хоръра „Зъболекари от ада 3“ и която спрягаха за любовница на самия Джордж Клуни. Не сега де, а преди 10 г. Голямата работа беше Трейси и в нейна чест Николета си сложи двойна доза хиалурон в устните, а приятелката й Риколета си припомни няколко английски израза, подходящи за общуване със звезда, като Wow!, Oh!, O, no! и Lele!

Трейси дойде в клуб R. I. P. (собственикът му не знаеше какво точно означава това, но му звучеше като V. I. P.), придружена от режисьора Филип Седефов – неговата продуцентска компания участваше с някакви пари в екшън трилъра. Светският репортер Барон фон Ганчев веднага отбеляза на всеослушание, че заради небрежното си облекло звездата заслужава да бъде прогонена с камъни или убита по мъчителен начин. И затова, когато 3 часа и 45 минути по-късно Трейси падна мъртва, подозренията веднага се насочиха към Фон Ганчев.

Но инспектор Резов знаеше, че истината е заровена другаде. Докато колегите му с пот на чело сваляха десетки и стотици отпечатъци от чашите в R. I. P. (каква зловеща ирония е това име, помисли си инсп. Резов, който беше учил английски в Държавното училище за висши детективски кадри в Москва), той напрегна малкото си сиви клетки и си зададе въпроса на въпросите – защо? Защо някой би искал да убие Трейси Батман, освен ако не е искал да я накаже за поредицата отвратителни филми, в които напоследък участваше? И защо с пергел, производство на УчТехПром от 1984 г., както се видя при огледа? Убиецът или се увлича по дизайн, или е влюбен в геометрията, досети се инсп. Резов. Той огледа с уморен поглед светските личности, които полицията беше помолила да не напускат временно клуба. Някой от тях беше пробол Трейси и скоро щеше да бъде разобличен. 

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР