Ледена сладост

Домашен сладолед с лавандула, банани, шоколад и орехов крокан

Мануела Панайотова 30 May 2015

Снимка: Мануела Панайотова

Сезонът на сладоледа е открит и покрай него на внимание се радва всичко, що е охладено. Не че любителите на това изкушение имат нужда от високи температури, но друго си е когато си в крак с времето.

Реших да направя домашен сладолед по две причини. Първата е, че исках да получа вкус и аромат доста различни от предлаганите. Втората - любопитството ми дали децата биха пожелали моята комбинация само, защото е на ярка цветна клечка.

Използвах 1 чаша коксово мляко, 2 с. л. лавандулови цветчета, 2 банана, 50 г. нарязан на ситно шоколад и 4 с. л. орехов крокан.

Как го направих: Смесих кокосовото мляко и лавандулата в малка тенджера и оставих да заври. Свалих от огъня и оставих млякото да се напои с аромат за половин час. Прецедих и поставих във фризер за една нощ. Смесих в блендер бананите, шоколадовите парченца, замразеното мляко и кроканът. Блендирах до получаване на гладка, кремообразна маса. Напълних една част във формите за сладолед с клечки, а другата в силиконови форми за мъфини.

Получих прекрасни и много вкусни ледени цветя, а от сладоледите на клечка не остана нито един...

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР