Пачуърк в сърцето на Сохо

Всички 91 стаи и 24 апартамента в лондонския хотел Ham Yard са в абсолютно различен стил

Лилия Илиева 02 August 2015

В престижната зона на Лондон, включваща „Оксфорд“, „Риджънт“ и „Уърдуър стрийт“, до Пикадили Съркъс, където статуята на Ерос цели денонощно минувачите в сърцата, и в района, пълен с театри, барове, ресторанти, клубове и магазини, се намира хотел Ham Yard.

За лондончани той стана култов веднага след откриването му преди две години. Заслужава си да му отделите време сред обиколката на забележителностите на английската столица. Направен е от интериорната дизайнерка и хотелиерка Кит Кемп, която го притежава заедно със съпруга си Тим Кемп.

Всички 91 стаи, 24 апартамента, ресторантът, барът, библиотеката, спа центърът, театърът, боулинг залата, залите за конференции и срещи и великолепната тераса на покрива са в абсолютно различен стил. Декорацията е ексцентрична по английски, с контрастни цветове, на пръв поглед несъчетаеми щампи, картини от изрязана хартия, шарки от Перу, стил рустик и щрихи от английската провинция, попарт. Напомня на галерия и в същото време е непрекъснато оживено градско място.

Терасата на покрива е само за гостите на хотела, на нея има пиано, маслинени дръвчета, градина със зеленчуци и билки, тръстикови мебели с бели възглавници, бар, пиано и най-впечатляващата гледка към Сохо. Много специална е залата за боулинг под земята, създадена от най-голямата компания за боулинг оборудване в САЩ през 1950 г. и транспортирана от Тексас. Тя е с оригинални подове от явор, уреди за затопляне на ръцете, винтидж обувки за боулинг.

В нея има и бар, дансинг, лаундж зона. В съседство е театърът със 188 места, създаден като професионална театрална сцена и салон за филмови прожекции.

И задължително посетете ресторанта. Без претенции за гурме, той е точно такъв, в смисъла на вкусно приготвена, красиво и бързо поднесена храна. Много приятна за отдих е библиотеката на хотела, където веднага ще ви предложат разхладителна напитка, чай или шери. www.firmdalehotels.com/hotels/london/ham-yard-hotel/.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР