Foot фетишизъм

Красивите стъпала са бюти необходимост също като свежия дъх и чистата коса

Свобoда Сидерова 23 August 2015

За някои мъже съвършените пръстчета, облите петички и кожата като на новородено са обект на преклонение, за други – най-сексуалната част от женското тяло. Според слухове Куентин Тарантино дава ролята на Ума Търман във филма „Убий Бил“ заради изящните стъпала независимо от огромния за жена 41-и номер.

вашите големи foot проблеми
Сезонът на сандалите придава на педикюра съвършено друг смисъл. От естетична процедура той се превръща в начин за себеизразяване. Но преди да изберете цвета на лака, се налага да приведете стъпалата и ноктите в бойна готовност. Така след месец ще пърхате на токчета като Кари Брадшоу в любимите й Manolo Blahnik.

проблем: хиперкератоза, или мазоли Виновни за грубата кожа с удебелен горен слой са усиленото натоварване на стъпалата от прекомерно тегло или стоенето права дълго време, неудобните и тесни обувки и липсата на грижи.     
решение: ексфолиация
За отстраняване на мъртвите клетки всеки ден използвайте крем с киселина – плодова (Foot Works Beautiful на Avon) или салицилова (Callus Intensive на Footprim), и два пъти седмично – скраб. Ефекта ще увеличите, като първо напарите кожата. Във ваничката за крака освен соли добавете и 1 с.л. сода.

проблем: суха и напукана кожа
С напредването на възрастта кожата, включително тази на стъпалата, се обезводнява и напуква.  
решение: подобряване на хидратацията При тежки случаи използвайте крем с висока концентрация на урея. Цифрата в името на Keratosane 30 на Uriage подсказва, че е оптималната. Друг известен овлажнител е маслото от карите – действа като бариера за кожата и запечатва влагата. Неслучайно Shea Butter Foot на L’Occitane с 15% от африканското чудо е сред бестселърите на марката. Към силните страни на Foot Beauty Treatment на Clarins може да прибавим още облекчаване на умората, пречистване на кожата и разхубавяване на ноктите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР