Кой БГ филм ще се състезава за „Оскар”

eva.bg 04 September 2015

Филмът „Съдилището” на режисьора Стефан Командарев ще се бори за номинация за „Оскар” за чуждоезичен филм – съобщиха от Националния филмов център.

Филмът с участието на Асен Блатечки, Мики Манойлович, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев и Ованес Торосян се е състезавал с още 8 български игрални филми, създадени през 2014-2015 г.

Една от причините везните да се наклонят в полза на „Съдилището” най-вероятно е фактът, че темата за нелегалния трафик на емигранти е особено актуална в момента.

Филмът е копродукция между България, Германия, Хърватска и Македония.

 

3 КОМЕНТАРА
3
Криси Пенкова
14 September 2015, 17:38

Все още не съм гледала филма, но изглежда доста интересен от това, което виждам в трейлъра, а за тия дето ги преспива - ходете си лягайте и не ни занимавайте с мнението си ! След като изгледате филма тогава се изказвайте малко по - подготвени ! ;)

2
stoykova
04 September 2015, 21:27

В средата на юли го гледах. Филма е много добър наистина :-) Блатечки в главната роля се справя страхотно. Следя българската продукция последните години, този определено заслужава адмирации. Жалко само че не е чисто наш, а е коопродукция с още три държави. Желая му успех!

1
toni
04 September 2015, 20:35

Щом трейлъра ме приспива представям си какъв ще е филма. Гласовете монотонни почти без никакви емоции, музиката бавна и протяжна. От години Бг прави единствено драми. Толкова ли не се научихте как да ги играете и режисирате. Пфу...

ТВОЯТ КОМЕНТАР