Капрезе с леща

Вкусно ястие с щипка фантазия

Диана Шингарова 23 November 2015

Приготвя се като традиционна салата капрезе, но съм добавила дълбокия, плътен и засищащ вкус на лещата.

Необходими продукти: 2 с.л. зехтин, 1 глава лук, 1 чаша леща, 4 чаши вода, 1 с.л. балсамов оцет, 1 с.л. ретро горчица, доматчета чери, моцарела, босилек, хималайска сол.

Накиснете лещата от предната вечер. В малка тенджерка сипете 1 с.л. зехтин и задушете лука, добавете лещата и 4 чаши вода. Гответе докато лещата се свари добре. Свалете от огъня, отцедете водата и овкусете с ретро горчица. Подредете в красива чиния доматчета чери, лещата, мини моцарела или обикновена, нарязана на кръгчета, и пресни листенца босилек. Овкусете с хималайска сол, балсамико и малко зехтин.

фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР