Pavell: Това, което не те убива, те прави странен

София е мястото, в което той ловува. Оглеждайте се за Pavell

Адриана Попова 01 December 2015

Снимка: Вирджиния рекърдс

Погледнете лицето му на градски хищник и тялото, по което жълто-черните ивици са се превърнали в татуировки. Елегантната му агресия би подхождала на всеки метрополис, но София е мястото, в което той ловува. Оглеждайте се за Pavell. Павел Николов, рапър, на 26, артист на „Вирджиния Рекърдс“, за текстовете и музиката си партнира с дуетната си половинка Venci Venc, Моисей и редица други артисти, за любовта – с Михаела Филева. Нашият текст за него звучи така:

Роден е в Бургас, но амбицията му да превърне музиката от хоби в професия го телепортира в София. Някъде през 2013-а.

- За година в София сменя 15 квартири, като от едната хазяйката го прогонва, замервайки го с чаши и чинии и кълнейки до девето коляно. Причината – меко казано, не пазел тишина. Доста шумен даже бил, защото правел музика. Научава се да спи по диваните на приятели – Ангел (&Моисей), Жана (Бергендорф), Венци (Venc).

- На 11 губи баща си и е много, много ядосан на света. Баща му преподавал химия в университет и бил способен да свири на всичко, до което се докосне, говорел 5 езика. Майка му е инструктор в образованието, занимава се с деца със специфични проблеми, според Павел тя е истински супер герой, защото: а) помага на тези деца и б) е изтърпяла сина си между 15 и 19 г., когато бил истински ужасен. („Ако не видиш лошото, как тогава ще оцениш доброто? Как да съжаляваш за нещо, което те е оформило?“) Пропушва на 12, но на една Коледа, вече навършил 18, решава – хайде стига и оттогава не е палил. „Беше изпит за волята ми. Казах си, ако това не мога да направя, какво остава за мечтите ми.“

- Павел учи речно корабоплаване във Военноморското училище във Варна, но се отказва от следването заради музиката. „Не можех да съм 50% музикант, 50% капитан.“ От което реките губят един доста секси участник.

- Павел е силно татуиран, едно от нещата, които по принцип гаджето му Михаела Филева не харесва, но покрай него започва да разбира. Когато на 19 прави първата си татуировка Rock Star (за да му напомня за „миналото му“ в рок стил – секс, наркотици и барабани), майка му си премълчава. На петата казва нещо от рода: много е хубава, хайде да ти е последната. Не му е. Има крила на врата си, защото е свободолюбив.На дясната ръка е музикалният му „ръкав“ – микрофон, петолиние и изображение на първата му касетка с демо записи. Краката и гърбът си ги пази за бъдещи важни събития.

- Най-често използваното от него словосъчетание е: нямам време. Концерти, записи, музика и текстове за измисляне, аранжименти, монтажи, Михаела, Михаела, Михаела.

- Двамата се запознават по време на турне. Доста време държат връзката си на тъмно, после я признават, пускайки снимка във фейсбук. „Много е яко, когато можеш да споделяш живота си с човек, който е в същия филм като теб. Михаела е добра душа. Иван Яхнаджиев веднъж ми каза – с добър човек се живее. Щастлив съм и съм късметлия да се будя сутрин до това момиче. В отношенията ни постоянно има мили детайли. Тя е съвършено различна от това, което съм срещал преди.“ Михаела е (не)видимото вдъхновение за хита на Pavell, Venci Venc и Моисей “Единствената“ – с дълъг живот на върха на класациите, много момчета я пращат на момичета вместо обяснение. Доста добра любовна лирика впрочем.

- Истински харесва Батман. Има песен „Странен“, посветена на Джокера, изигран от Хийт Леджър. Харесва мотото му: „Това, което не те убива, те прави странен.“

- Определя стила си на обличане като ню скуул – тесни дънки, цветни ризи, тиранти в стила на 60-те и 70-те.

- Страхотно харесва капандурата в новата си квартира, където се помещава и звукозаписното студио на „Вирджиния Рекърдс“ – просторно таванско помещение. Снегът през зимата я затрупва и в стаята цари полумрак дори през деня.

1 КОМЕНТАР
1
pavell
16 February 2016, 10:37

Ella pavell mnogo sum SE broil za mechtite si no ne Vonage SE poluchava nail znaesh.

ТВОЯТ КОМЕНТАР