Пюре от моркови с тахан, нар и орех

В категорията: Бързо, лесно, вкусно...

Диана Шингарова 09 February 2016

Приготвя се само за 20 мин. и е приятна и лека разядка. Необходими продукти: 500 г моркови, обелени и разполовени, 1⁄2 чаша тахан, 3 с.л. лимонов сок, 1 с.л. мед, 2-3 скилидки чесън, 3 кубчета лед, 1-2 с.л. студено пресован зехтин, 1 с.л. запечени орехи и 1 с.л. зрънца нар за украса. В средна по размер тенджера сипете вода и оставете да заври. Добавете морковите и варете 10 мин. Отцедете ги и прехвърлете в блендер заедно с тахана, лимоновия сок, чесъна и леда. Овкусете със сол и пипер. Пюрирайте до гладкост. С помощта на лъжица оформете разядката, полейте със зехтин и поръсете с орехи и нар. Поднесете с плосък хляб – арабски или чапати.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР