В EVA през май

10 истории за любов със звездата от „Откраднат живот“ Александър Алексиев и половинката му – актрисата Яна Титова

27 April 2016

Снимка: Александър Осенски

Сериалът „Откраднат живот“ върна в България младия актьор Александър Алексиев, който повече от 10 години учи, живее и работи предимно в Ню Йорк и Лондон. Заедно с Алек неизменно са и членовете на неговото „племе“, както той нарича семейството си – актрисата Яна Титова и тяхната 2-годишна дъщеря Ая.

Яна и Алек са заедно от около пет години. На пръв поглед двамата са много, много различни. Обаче по онзи хубавия начин, при който противоположностите се допълват – като ин и ян. Алек е ироничен, рационален, с черно чувство за хумор и т.нар. stone face (от англ. буквално „каменно лице“). За своите 27 години е натрупал доста житейски опит. Външно прилича много на баща си, големия български актьор Стоян Алексиев, с когото участват заедно в сериала, при това в ролята на син и баща. Яна пък хем е запазила своите момичешки прелест, кокетство, бъбривост, хем изглежда спокойна, уравновесена, балансирана.

Представяме ви тази любовна двойка в няколко истории, от които вие сами ще си подредите пъзела. Как Александър Алексиев попада в сериала „Откраднат живот“, за престоя му в Ню Йорк, за срещата с Яна и раждането на дъщеря им Ая, за онзи първи къмпинг на каравана с петмесечното бебе и страшния дъжд, за заминаването на Яна за Лондон – четете в EVA през май.

В новия брой ви представяме и един от най-интересните проекти на фотографката Пепа Христова Sworn Virgins – разказ за жените мъже в Албания, за местата и условията, в които живеят, за причините да се обрекат на девственост и безбрачие. Отскочихме до Гърция, за да се срещнем с пленителния Никос Вертис, който ще изнесе концерт у нас през юни. Каква е тайната на световния успех на гръцкия певец може да научите от интервюто, което Лилия Стамболова взе с платинения изпълнител по време на романтична вечеря на свещи на брега на Егейско море.

Разходихме се из Пловдив с актрисата Ирмена Чичикова, която е родена там и влезе в ролята на носталгичен инсайдър, който ни помогна да открием интересни места и хора в града. С нашумелия писател Васил Панайотов говорим за романа му „Убиец“. В интервюто той разкрива ранимата душа на мъж в средата на 30-те си години, скрита зад планина от мускули и татуировки. Защо нараняваме най-много хората, които обичаме, е въпросът, на който търсим отговор, разказвайки историята на брака на Том Джоунс и неговата наскоро отишла си от тоя свят съпруга Линда.

И още – защо еврокомисар Кристалина Георгиева е приела като персонална мисия да лансира жени на ръководни длъжности в Европейската комисия. Защо Милена Фучеджиева смята носенето на бурки за терор над жените. И кои са модерните дестинации за лятна ваканция тази година. Само в ЕVA, само през май.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР