Йоанна Темелкова без прикритие

На прага на своя 30-и рожден ден и в очакване на най-великото приключение в живота си – раждането на първото си дете – актрисата Йоанна Темелкова отговаря на няколко въпроса на EVA

eva.bg 24 September 2016

Познаваме Йоанна най-вече от участието й в сериала „Под прикритие”, където тя изигра ролята на Ния Туджарова, дъщерята на Джаро (Михаил Билалов), но също така и като едно от най-харизматичните лица на театър „София”, в чиято трупа доскоро играеше. Преди около година актрисата напусна театъра и предпочете да работи на свободна практика. 

От четири година Йоанна живее със своя колега Мартин Гяуров, а от около две към тях се присъедини и кучето Пърси. Четвъртият член на семейството, както вече стана дума, вече е на път и сме убедени, че в случая последните ще станат първи. От сърце пожелаваме на Йоанна и Мартин здраве, любов и късмет във всичко, което им предстои.

Сега може да гледате Йоанна в „Без прикритие” - ново онлайн шоу, изградено изцяло върху най-добрите, най-вълнуващите и най-запомнящите се моменти от култовия сериал „Под прикритие”. Нейната героиня Ния Туджарова бе избрана от зрителите на новото шоу за най-любим женски персонаж.

Водещи на „Без прикритие” са Александър Сано и Миленита, а всяка неделя се излъчва нов епизод от шоуто.

Как участието в „Под прикритие“ промени живота ти?

Животът ми се промени умерено. Позволих промените да се случат поетапно, без сътресения, така че да се чувствам добре. Смятам, че успях да се предпазя. Имаше моменти, в които имах чувството, че всичко около мен се променя, но не може да ме докосне по никакъв начин. Оказах се права.

Кой урок успя да научиш и кой – не?

Мисля, че тепърва ми предстои да науча най-ценния урок в живота и това, което не съм успяла да науча до сега няма да има абсолютно никакво значение.

Какво те прави щастлива в настоящия момент от живота ти?

Това, което винаги ме е правилo щастлива – семейството ми.

В онлайн шоуто „Без прикритие” твоята героиня Ния Туджарова стана най-любим женски персонаж, как те кара да се чувстваш това признание на публиката?

Светът на сериала се оказа примамлив за много хора. Завладяващ свят, който те поглъща и трудно се връщаш в реалността. Моята Ния е силна и уверена, със силно развито чувство за справедливост. Черти, които явно съм успяла да пресъздам. Признанието на публиката е най-голямата награда за един актьор. Цялата ни енергия, всички усилия, които полагаме в нашата професия са в името на публиката. Всяко признание ме прави безкрайно щастлива и ми дава още една мотивация да продължавам напред.

Най-доброто и най-лошото решение, които си взимала?

Най-доброто решение е да кандидатствам в НАТФИЗ, а не в Журналистическия факултет. Най-лошото... да се доверявам на хора, които не заслужават това.

Кой от героите от „Под прикритие“ не би искала никога да срещаш в живота?

Колкото и парадоксално да прозвучи – Джаро, тоест бащата на моята героиня.

Страхуваш ли се от предстоящите промени в живота ти, свързани с очакването на дете? Как гледаш на тях? Как би определила усещането? Как се промени начина ти на живот?

След седмица навършвам 30 години. Този юбилей го чакам от мнооого време. Имам някаква необяснима нужда от него – нещо като да започнеш на чисто, да започнеш от нулата. Не ме е страх от нищо, защото съм заредена с толкова много положителна енергия, че страхът просто не се вмества в плановете ми. Животът ми е на път да поеме в една посока, за която сякаш съм се борила цял живот.

Винаги си обичала приключенията и пътешествията. Кое е най-скорошното приключение, в което се впусна?

Предстои ми. Да стана майка ще бъде най-великото приключение в живота ми и съм убедена, че няма да има друго, което да го измести.

С какво се справяш в момента?

С болките в кръста.

Ако можеше да изтриеш някой момент от живота си кой би бил той?

Може би няколко запознанства с хора, които са ме разочаровали, макар че дори разочарованието прави човека по-силен и уверен... а аз съм станала доста уверена и силна.

Най-безсмислено похарчените пари в живота ти? А най-смислено похарчените?

Не робувам на парите, но не ги и прахосвам. Смятам, че те са измислени, за да може хората да правят щастливи другите и понякога себе си. Мога до утре да изброявам на-смислено похарчените пари, но за най-безсмислено дадените не мога да се сетя.

Какво според теб прави жената жена?

Много неща – излъчването, поведението, стойката и не на последно място – видът. Чудесен пример за Жена е рускинята. Преди години бях в Москва и жените, с които се разминавах по улиците направо ме зашеметяваха – поддържани, елегантни и нито една не носеше кецове и смъкнати дънки.

Как би описала собствения си свят?

Моят свят не е само в реалността... даже май хич не е там.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР