Дума на месеца: хибрид

Или плътността на крем, свежестта на гел и нежността на серум, допълнени с предимствата на олио

Свобoда Сидерова 15 March 2017

Ако през последните години марките се надпреварват по отношение на състава, ефекта и обхващането на проблеми, напоследък все по-често ги вълнува необичайната текстура. Крем-в-олио, гел-в-олио, олио серум... Какви ли не хибриди се появиха. В което няма нищо чудно. В крайна сметка тактилните усещания са много важни. Има и нещо друго. През студените месеци неприятностите за кожата не се изчерпват с дефицит на слънчева светлина и със студ. Това налага да смените обичайната козметика с такава с повишено съдържание на липиди. Каквото и да си говорим, защитният слой е по-лесно да се запази, отколкото да се възстанови. А и усещането за сухота или стягане не е от най-приятните. За млада кожа не е толкова критично, но за 40+ е убийствено дори при добра наследственост. Като добри момичета може да ползвате богати кремове и масла с хидратиращ или подхранващ ефект. Но може да пренебрегнете условностите (правилата на играта понякога са скучни) и да наблегнете на хибридите.

5 причини да го направите

1 Обикновеното масло вече не е изненада.
2 Ако предвкусвате момента на нанасяне, работата е наполовина свършена. Спазването на сутрешния и вечерния ритуал гарантира максимална ефективност.
3 Често вместо по тип кожа текстурата се избира по... настроение. В определени моменти на притежателките на мазна кожа не са им достатъчни воднистите матиращи флуиди и искат нещо комфортно, обвиващо като в пашкул.
4 Хибридът е въведение в света на етеричните масла, пред което онези, които не са убедени в ползите им или не харесват маслени текстури, няма как да устоят.
5 И не на последно място – текстурата комбинира подхранване с антиейдж или възстановяващ ефект.

Бюти трансформърс

Приличащ на течен мед или бито масло, Blue Therapy на Biotherm се държи съвършено неочаквано. Не го усещате като масло, но и текстурата не е кремообразна. По-скоро е гел с плътно, но леко покритие. Кожата го попива за броени минути без намек за мазен блясък на повърхността. Darphin също не изостава. След нощния хибрид 8 Flower Nectar, който реагира на температурата на тялото (два вида масло от карите с различна температура на топене постоянно хидратират) е ред на Lumiere Essentielle. При контакт с кристалния воден серум блендата от 7 етерични масла образува 7000 микрокапсули. Невидим щит около всяка й помага да поддържа форма и размер до натискането на дозатора. Във Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector на Lancome микрокапчиците масло също са разпръснати във водна гел фаза. Сам по себе си видът на леко оцветената полупрозрачна текстура освежава. Разтапяйки се, тя оставя разглезващо сетивата защитно усещане. Трио масла (жожоба, лавандина и карите) в Le Lift на Chanel възстановяват с 30% кожната бариера. Aromessence Magnolia на Decleor е най-добрият ви приятел след 50+. Етерични масла от здравец и мушкато предотвратяват гликацията (втвърдяване на влакната колаген) и стимулират обновяването на клетките.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР