Право в целта

Всички козметични продукти, съдържат около 70% вода във формулите си. Ето защо не е без значене каква вода се влага в тях

11 May 2017

 

Esthederm е френска козметична марка, която принадлежи към френската козметична група НАОС, част от която е и Bioderma. Esthederm е бранд, роден в салоните за красота в Париж през 1978 година и вече почти 40 години поддържа младостта и красотата на жени по целия свят, благодарение на уникалната си концепция за ейдж мениджмънт – управление на процесите на стареене.

Всички козметични продукти като цяло, съдържат около 70% вода във формулите си. Ето защо не е без значене каква вода се влага. Именно в това се крие една от изключителните черти на Esthederm – във всички продукти се използва само и единствено клетъчна вода. Какво представлява тя?

Клетъчната вода е точен прототип на водата в нашата кожа със съответното съдържание на минерални соли. Това е изключително важно, за да може клетката да съществува и функционира оптимално, в своята естествена среда. Да вземем например една изолирана кожна клетка и да я поставим в среда с термалната вода. Какво ще стане с нея? Солите, с които е обогатена термалната вода са в по-висока концетрация от тези в клетката и това ще предизвика осматично налягане, което на практика ще изтласка цялото водно съдържимо в клетката извън нея. Това неминуемо води до смърт на клетката, защото без вода, тя не може да функционира. От друга страна, ако същата тази клетка е поставена в среда с деминерализирана (дестилирана) вода, то тя ще експлоадира под това налягане, защото съдържанието на соли в нея няма да се впише хомогенно със заобикалящата я водна среда. Това, разбира се е един изолиран лабораторен пример, който няма общо с реалността, защото когато ползваме термална вода, нашия организъм създава буферна система, която регулира този дисбаланс чрез хомеостаза. За съжаление с годините тази саморегулираща се система започва да се уморява, нагърбена с поддържането на оптимално Ph и кожните ни клетки, тези смели войни, които се сражават за красотата и здравето на най-големият орган в човешкото тяло, имат нужда от екстра доза енергия, за да се справят с тази нелека задача. Ето защо през 1999 година, Esthederm създава патент и произвежда клетъчна вода, която е реплика на водата в нашата кожа, със същия състав на електрони, минерали и микроелементи. Иначе казано тази вода е абсолютен аналог на водата в клетките и се използва за оптимизиране на клетъчния метаболизъм и енергизиране на кожата.

Един от иконичните продукти на Esthederm е клетъчната вода спрей , която е чиста 100% клетъчна вода. Може да се използва по няколко начина: на почистено лице, преди нанасяне на серума и крема, което допълнително подсилва тяхното действие , върху грим за по-добро фиксиране, както и за освежаване по време на полет, в офиса или след спорт.

В България Esthederem ще се предлага в аптеки, салони за красота и дермо центрове, списъкът на които можете да видите тук. Последвайте Esthederm във Фейсбук и Инстаграм, и открийте един нов бюти свят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР