Вкусно лято

Запечатайте красотата и аромата на цветята в градината във впечатляващо ястие

Диана Шингарова 26 May 2017

Салата фантазия

Тази салата е импровизация с вкусен и ефектен резултат. Използвайте за основа тънки резени краставица, оформени с белачка за зеленчуци. Заложете на градински микс от зелени подправки, като мента и детелини например. Добавете резенчета портокал и черници, ако са в сезон. Украсете с малки цветни теменужки и листенца, откъснати направо от розовия храст. Тази комбинация най-добре се допълва с дресинг от портокалов сок, мента и малко зехтин.

Теменужките са очарователни и имат изтънчен вкус на мента; чудесни са за салати, паста, за подправяне на плодови ястия, десерти и напитки
Ядливите цветя: Синя метличина, анасон, рукола, ангелика, босилек, невен, карамфил, лайка, кервел, цикория, хризантема, кориандър, цитрусови цветове (портокал, лимон, лайм, грейпфрут, кумкуат), детелина, глухарче, цвят от копър, маргаритка, финокио (резене), обичка, гладиола, хибискус, ружа, жасмин, теменужка, лавандула, лимонова върбинка, люляк, мента, латинка, риган, цвят от репичка, роза, розмарин, градински чай, цвят от тиква, венчелистчета от слънчоглед, виолетки и др.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

 

фотография Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР