Коя е Хоуп Хикс?

18 August 2017

28-годишната Хоуп Хикс е новата комуникационна директорка на Белия дом. 5 интересни факта за нея:

1 Талантът й е наследен от нейния баща - бивш директор на комуникациите на шефа на футболната лига Роджър Гудъл.

2 Като по-млада мечтаела да стане актриса и работила е като манекенка. Позирала е за Ralf Lauren. На 13 я снимат за корицата на книгата „The it girl”, чиято история е допълнение от сюжета на популярния сериал „Gossip girl” (Клюкарката).

3 Доналд Тръмп я цени изключително много. Хоуп е приятелка на дъщеря му Иванка. Двете се запознават по време на стаж в реномирана пресслужба и стават много близки. През 2012 Хоуп е наета от модната компания на Иванка Тръмп, дори се завръща към моделството като лице на някои от дрехите и аксесоарите в модната линия през 2015. Иванка я представя на баща си, който пък я наема за президентската си кампания.
4 Има различен стил на общуване - През 2016 Хоуп става пресаташе на основния бизнес на Доналд Тръмп. През февруари 2017 г. той споделя пред New-York Times: "Хоуп винаги има добра преценка. Тя често дава съвети, но го прави дискретно и мило по начин, по който даже не изглеждат съвети." Според американски медии Хоуп е сред най-приближените съветници на Тръмп и един от малкото истински близки до семейството хора.

5 Коментират Хикс и като една от оцелелите във въртележката от интриги, която обхвана Белия дом при Тръмп и коства постовете на много хора, включително на трима директори на комуникациите. Хоуп беше сред значимите хора в сянка около президента и по време на предизборната му кампания. Можеше да бъде видяна около него при подписвания на документи, интервюта и дори като част от антуража на Тръмп при срещата му с Папа Франциск.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР