Модни вдъхновения от Алекса Чънг

Кралицата на стрийт облеклото, на която всички подражават

Ина Иванова 30 November 2017

Снимка: getty images/guliver

Алекса Чънг е английски писател, модел, телевизионен водещ и моден дизайнер. Вероятно сте я виждали в класациите за най-добре облечени на Elle, Vogue или Harper’s Bazaar, в документалната поредица The Future of Fashion от YouTube канала на British Vogue или просто във фийда на някоя от социалните ви мрежи. Разпознаваемият й стил е любим на жени от цял свят. Обичайната й униформа е скини дънки, плетен пуловер, палто и равни обувки.

Обича да миксира дизайнерски с винтидж елементи, вторите от които винаги имат някаква история, което прави тоалетите й уникални. „Просто искам да се чувствам добре в дрехите си“, споделя тя.

Като тийнейджърка е носила училищна униформа през делничните дни, а през уикендите – екипировка за езда или балетно облекло. На 16 се запалва страстта й към модата. Вдъхновение за нея са били скейтърите и групата The Strokes. Изпълнителите от бандата редовно били облечени в тъмни джинси и кожени якета, които тя носи и до ден-днешен.

Алекса често се облича в любимите си марки Isabel Marant и Celine. „Когато стане по-хладно, нося палта от изкуствена кожа на Shrimps. И много обичам дрехите на Molly Goddard“, казва тя. Предпочита да пазарува от бутикови магазини, за да може да пипне всичко със собствените си ръце.

Основава собствената си марка ALEXACHUNG през 2016. Създава я, защото винаги е търсила неща по магазините, които всъщност не продават, и защото много жени искат да подражават на стила й. Сред любимите й дрехи от новата й колекция са трицветен пуловер с нарисувано лице и карирана рокля. Тя винаги е подхождала към модата с известна доза хумор и колекцията напълно отразява тази нейна философия.

Първата й дизайнерска придобивка е чанта на Mulberry. Когато те разбират за това, създават чанта, вдъхновена и кръстена на Алекса. Тя става хит на пазара през 2010, но вече не е сред продаваните им продукти.

И както самата Алекса казва типично в нейн стил: „Човек не трябва да следва всички тенденции. Когато не се чувства добре в дрехите си, това се отразява на излъчването му. Също така не е препоръчително да перете черно и бяло наведнъж. Тези безценни съвети научих от мама!“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР