Елизабет Гилбърт обяви смъртта на своята любима жена

авторката на "Яж, моли се и обичай" за своята партньорка

07 January 2018

Елизабет Гилбърт И Райя Илайъс на сватбата им

"Бих ти пожелала да почиваш в мир, но знам, че спокойствието за теб е скука. Дай Боже да ти е вълнуващо там, където си" - написа Елизабет Гилбърт в профилите си в инстаграм, фейсбук и туитър, обявявайки смъртта на своята любима и партньорка в живота Райя Илаяс, 57. През септември 2016 г. авторката на бестселъра "Яж, моли се и обичай" (продаден в повече от 10 милиона копия в с цял свят) публикува във фейсбук признанието, че е влюбена и отдадена на своята най-добра приятелка Райя Илайъс и че тази й връзка е допринесла за края на деветгодишния й брак с Хосе Нунес - първообраза на Фелипе, чиято роля играеше Хавиер Бардем в едноименния филм.

Гилбърт признава за връзката им, след като Илайя е диагностицирана с рак на панкреаса и черния дроб през пролетта на същата година. И тогава тяхното 15-годишно приятелство прераства в споделена любов. "И ето ни днес: с Райя сме заедно. Аз я обичам и тя ме обича. И вървя до нея в това пътуване под сянката на рака не само като нейна приятелка, а и като нейна партньорка. И съм на точното място, на което имам нужда да бъда." През юни 2017 г. се вричат във вярност една на друга, без да го обявяват официално. Гилбърт споделя: "На частна церемония официализирахме това, което отдавна знаехме, че е истина: че принадлежим една на друга.” На 1 януари Елизабет обяви щастливо в инстаграм, че с Райя са успели да започнат 2018 г. заедно и си пожела двете да бъдат благословени за бъдещето си, а на 4 януари написа: "Толкова много те обичах, Райя. Благодаря ти, че ми позволи да вървя с теб до края на реката. Това беше най-голямата чест в моя живот."

Райя Илайъс е писателка, музикантка и авторка на мемоарната книга Harley Loco: A Memoir of Hard Living, Hair, and Post-Punk From the Middle East to the Lower East Side, в която разказва за живота си на бисексуална жена от Средния Изток, родена в Сирия, която мигрира в Детройт с родителите си на 8-годишна възраст и след тежкото си детство и неприемане в училище, избягва в Ню Йорк, за да стане певица. Там живее на улицата, справя се с наркозависимост, но успява да пробие на постпънк сцената.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР