Те са големите победители

Кой какво спечели на наградите Златен глобус

eva.bg 08 January 2018

Актрисите от сериала „Големите малки лъжи“

Снимка: getty images/guliver

Наградите Златен глобус бяха раздадени за 75-ти път снощи в Лос Анджелис. Отличията поощряват както най-добрите от големия екран, така и от малкия. И въпреки че акцентът на вечерта бяха черните рокли на дамите, които се обединиха, за да демонстрират острата си позиция срещу сексуалното насилие и тормоз, както и срещу неравноправието между половете, то не бива да пренебрегваме и факта, че това беше вечер за награди, вечер за статуетки, вечер, в която триумфира най-доброто от големия и малкия екран през изминалата година.

“Три билборда извън града” се оказа големият победител по отношения на големия екран. Спечели отличие за най-добър филм в категория драма, за най-добър сценарий, Франсис Макдорманд за най-добра актриса, а Сам Рокуел за поддържаща мъжка роля.

Филмът „Lady Bird” пък бе избран за най-добър в категорията мюзикъл/комедия, а Сирша Ронан за най-добра актриса. Гийермо дел Торо спечели приз за най-добър режисьор, но лентата му „The Shape of Water“, смятана за основен фаворит, бе отличена само с още един приз – за саундтрак.

За най-добър актьор бе избран Гари Олдман за “Darkest Hour”, а в съседната категория за комедия/мюзикъл бе отличен Джеймс Франко за “The Disaster Artist”. За поддържаща женска роля статуетката отиде при Алисън Джани за „Аз, Тоня”. Най-добра пълнометражна анимация е „Тайната на Коко“.

По отношение на малкия екран, там големият победител съвсем очаквано се оказа „Големите малки лъжи“ с приз за мини сериал, за актриса в главна роля – Никол Кидман, за поддържаща мъжка и женска роля – Александър Скарсгард и Лора Дърн. „История на прислужницата“ спечели статуетки за сериал и за актриса – Елизабет Мос, а Юън Макгрегър бе поощрен за играта си във „Фарго“. С призове бяха отличени още сериалите “The Marvelous Mrs. Maisel”, „Това сме ние“, „Master of None“. Всички наградени може да видите в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР