Ще бъде страшно, много страшно и много зловещо

eva.bg 23 January 2018

Ето един филм по истинска история, който обещава да смрази кръвта ни и въпреки това със сигурност ще накара милиони хора да влязат в киносалоните. Става въпрос за „Winchester: The House That Ghosts Built“, чиято премиера ще е следващия месец. В главната роля е Хелън Мирън и съдейки по разпространените сега нови снимки, плакати и трейлър, 72-годишната актриса определено ще успее да ни изплаши. Тя многократно е доказвала, че може да влиза във всякакви образи, а този ще е от зловещите.

Филмът разказва за една злокобна къща и нейната собственичка – Сара Уинчестър, която всички наричат неутешимата вдовица. През целия си живот тя не спира да достроява къщата, защото вярвала, че това е единственият начин да успокои призраците - трябвало да има място за всички души, убити от оръжията Уинчестър.

Да, Сара е наследница на оръжейната компания и вярва, че именно този бизнес е причина тя да е прокълната – новороденото й дете умира, както и съпругът й. Тя наследява милиони, но всъщност е неутешима в скръбта си.

В крайна сметка вечно дострояваната и растяща къща в един момент се оказва с близо 160 стаи. Всичко вътре е съобразено с фаталното число 13 – броят на стъклата на прозорците, на стълбите, на шарките на паркета и стените. Още по-зловещо в “къщата, която призраците построяват“, са архитектурни решения като врата, която не води към никъде, или пък стълбище, което води до тавана, но там няма таванско помещение.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР