Нахутени палачинки

Едно зелено, ароматно и вкусно намигване за изпроводяк на Малък Сечко

Мануела Панайотова 25 февруари 2018

Снимка: Мануела Панайотова

Оловни облаци цедят ледени капки и правят дните подтиснати и мрачни. Вятърът люлее избързалите да цъфнат бадеми и клоните им приличат на ръце в дантелени ръкави, които сякаш махат и правят заклинания за слънце и сила.

Днешното предложение е за палачинки с брашно от нахут, спанак и босилек - едно зелено, ароматно и вкусно намигване, за изпроводяк на Малък Сечко.

Използвах 150 г брашно от нахут, 300 мл вода, 2 шепи спанак и босилек (магданоз), щипка сол, растително масло.

Как ги направих: Поставих всички съставки в блендер и миксирах. Налях сместа в буркан и оставих да почива една нощ (нахутеното брашно се нуждае от по-дълга хидратация, за да се обработва и усвоява лесно). Загрях добре мазнината. Налях тънък слой, наклоних тигана, за да се разпространи равномерно и изчаках да се появят мехурчета. Обърнах и изпекох до златисто. Сервирах палачинките с мариновани чушки, пълнени с крема сирене и магданоз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР