Кейт постъпи в болница – раждането започна

eva.bg 23 April 2018

Снимка: getty images/guliver

Кейт Мидълтън е била откарана в болницата St Mary с контракции, което означава, че до броени часове на бял свят ще се появи третото им дете. Херцогинята на Кеймбридж е била откарана с кола днес рано сутринта, а почитатели на Короната вече са се струпали пред отделението в очакване да зърнат първи Кейт и бебето.

Предстои да разберем момче или момиче ще е новият престолонаследник, както и какво име са избрали Кейт и Уилям. По стара традиция новината ще бъде съобщена чрез официален документ, подписан от кралските лекари и изложен върху триножник в двора на Бъкингамския дворец. Преди това обаче протоколът изисква да бъдат уведомени всички от кралското семейство.

И ако цялата истерия покрай раждането на Кейт ви се вижда малко пресилeна, то не мислете, че принцесите са раждали по-лесно преди появата на интернет, социалните мрежи, папараците и медиите. Процесът бил не само болезнен и често продължителен, но привличал в залата с родилката тълпа от придворни, слуги, лекари, акушерки, представители на църквата и политически фигури.

През 1779 г. Мария-Антоанета била почти задушена от огромната тълпа, която се струпала в покоите й във Версай, щом лекарят извикал, че бебето е на път. Имало толкова много свидетели на раждането, че някои се покатерили върху мебелите за по-добра видимост. Не е изненада, че Мария-Антоанета припаднала от липсата на въздух и горещината.

Имало си причина ражданията да се извършват пред колкото се може повече външни лица. Те свидетелствали, че майката е родила здраво бебе – наследник на короната. По този начин се осуетявали евентуални слухове, че бебето се е родило мъртво и е подменено с друго. Още за това как се ражда наследник на трона може да прочете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР