Атанас Ловчинов от X Factor

За Митко Палаузов, ладата и руснаците разказва пред EVA изпълнителят, който напусна шоуто вчера

Лилия Илиева 21 November 2014

Снимка: X Factor

Това, което прави Атанас Ловчинов различен от другите участници в X Factor, са не годините му, а че умее да чувства текстовете на песните и им вдъхва живот. Опитът му на музикант си личи. Още на първия концерт на шоуто излезе наяве и немирната му душа. Изглеждаше скромно, докато запя. Тогава на сцената се възцари Негово величество хардрокът, 80-арски, преливащ от енергия и нахален с категоричния си ритъм. И стана ясно – Атанас е бунтар и щура глава. Съпругата му, с която са заедно от 35 години, разбрала, че си е подал тайно документите за формата, и му казала, че е луд. „Но тя ме знае, че съм си такъв“, очевидно се гордее Наско. Двамата му синове го подкрепили.

Връзката му с музиката започнала така

Родителите му работели в Киноцентъра. Баща му бил оператор, майка му отговаряла за костюмите. Отраснал около филмови продукции. Още си спомня купона в продължение на два месеца по време на снимките на „С деца на море“ в Слънчев бряг. А когато бил на три годинки, режисьорът на пролетарския екшън „Митко Палаузов“ го видял да обикаля на снимачната площадка и създал роля специално за него. В нея малкият Атанас яде бой от един шишко и униформен го смъква от една стена. По-късно, докато слушал сборни плочи с песни на Beatles, открил, че обича да пее, имитирайки някакъв английски. В III-IV клас започнал да се учи да свири на китара от един съсед. В IX клас пеша с приятел домъкнали барабани от читалище на ул. „Иван Асен“ до апартамента му на „Графа“. Били направили група в VIII гимназия и спонтанно решили да е барабанист. Последвало шумно лято за съседите. Баща му, бивш барабанист и тромпетист, веднага гордо го записал на уроци. С групата се появили и обожателките. Но понеже класната му по английски избягала в Холандия и класът им бил нарочен, след недоразумение с учителка изключили нашия герой. Пуснал си дълга коса и засвирил още по-добре.

Я го виж барабаниста!

С дългата коса и свиренето естествено попаднал в компании от музикалното училище. Една от малкото му свалки била жена му. „Защото като барабанист все ме гонеха каките.“ След купон у Етиен Леви двамата си тръгнали заедно. После Атанас и Етиен направили група с приятели. Свирели в „Златно око“ – хубава кръчма с градина в центъра на Златни пясъци. Като приключели в 23 ч., тръгвали на обиколка по баровете. Запознали се с Емил Димитров, който пеел наблизо. През ден-два купонясвали с Емил. По-късно Наско репетирал с бандата му. Благодарение на това успял да получи задграничен паспорт, за да работи по кораби в Западна Европа. Иначе с тази фамилия Ловчинов бил нарочен. Дядо му след 9 септември лежал в затвора, набеден, че е против комунистическата власт.
На Златни пясъци Наско се запознал и с Кристина Димитрова, която му пяла като беквокал по-късно, през 1981-1982 година, на баловете в Пазарджик. Тогава била студентка. Той вече бил женен с дете.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР